Bæredygtighed

Forskningsbygning til nye bæredygtige klimaløsninger

DTU markerer begyndelsen på byggeri af ny forskningsbygning dedikeret til at afbøde klimaforandringer.

Illustration: CCO Arkitekter
 

DTU henter bl.a. miljømæssige gevinster ved at minimere bygningens ressource- og energiforbrug i opførelsen – og på sigt ved at designe en fleksibel og robust bygning af materialer, som er valgt med tanke på både CO2-aftryk og livscyklusvurderinger. For eksempel er Climate Challenge Laboratory det første byggeri på DTU Lyngby Campus, hvor en stor del af bygningens konstruktioner er af træ.

Også indeklimaet er i fokus. Her går DTU efter at skabe et optimalt arbejdsmiljø og opnå den nye standard DGNB Guld Hjerte. Derudover bliver huset opført efter principperne i universelt design, så mennesker med forskellige behov vil trives og udfolde deres talent bedst muligt.

Naturen spiller også en stor rolle i Climate Challenge Laboratory – både på facaden og i gårdrummet, hvor DTU arbejder med at skabe den højest mulige biodiversitet.

DTU har meldt erfaringerne ind til den såkaldte frivillige bæredygtighedsklasse, der bliver obligatorisk i det danske bygningsreglement i 2023. Dermed håber DTU at kunne skubbe byggebranchen i en mere bæredygtig retning.

Blandt indflytterne er den nationale enhed E-MAT, forskningscentret Catalysis Theory Center (CATTHEORY) og grundforskningscenteret Center for Visualizing Catalytic Processes (VISION).

Areal: Ca. 10.000 m2
Højde: Ca. 31 m. højt.
Placering: DTU Lyngby Campus, 3. kvadrant
Team: DTU, MT Højgaard Danmark, MOE Rådgivende Ingeniører og Christensen & Co Arkitekter og Seriously Fun.
Targetpris: 319,7 mio. kroner