Pop-up miljøer på campusserne

For at skabe mere liv mellem bygningerne på Lyngby Campus og for at aktivere pladser og torve, etablerede DTU i 2016 en række pop-up miljøer af forskellig karakter. En hængekøjeskov i en lille lund, en "madpakkehave" på et af de store torve og en række specialbyggede siddemøbler ved de store auditoriebygninger. Det seneste pop-up miljø blev etableret i foråret 2019 og er en "humlehave" på Produktionstorvet

Sammen med de fire street food boder, er de midlertidige miljøer med til at skabe en ide om, hvordan vi kan udvikle rammerne for et attraktivt campusmiljø. På både Ballerup og Lyngby campus er der i 2021 opstillet basketkurve og udendørs bordtennisborde, ligesom der over vinteren 2021/2021 blev opsat pavilloner på en stor del af torvene på campus i Lyngby.

Street food. Foto: Mikal Schlosser

DTU's tidligere dekan, Martin Vigild har formuleret det således "En levende og vibrerende campus afspejler DTU’s kerneværdier og styrker de sociale bånd mellem de studerende. Hvis de studerende mistrives eller har et dårligt forhold til deres medstuderende eller undervisere, så lærer de ingenting. Et godt studiemiljø er også et konkurrenceparameter i forhold til at rekruttere mange og gode studerende.”

Som bidrag til videreudvikling af udemiljøerne på DTU har Schulze & Grassow evalueret tre udvalgte pop-up miljøer. Læs evalueringsrapporten af pop-up miljøerne her.

Street Food

Som en del af pop-up miljøerne tilbyder DTU Street Food på DTU Lyngby Campus. Der er i dag tre street food boder på campus, hvor studerende og ansatte uformelt kan mødes, når sulten melder sig. Tre af de fire kvadranter på Lyngby Campus har en street food bod, hvor du kan vælge mellem indisk, koreansk og tyrkisk. Alle tre street food boder har et lille udemiljø med borde og stole, så man kan slå sig ned og spise sin mad udenfor, når vejret er til det. Find staderne her
Klip fra video om Humlehaven på DTU Lyngby Campus
"Humlehaven” er et eksempel på et pop-up miljø, som blev etableret på Produktionstorvet sommeren 2019. "Out of Office Architecture" står bag haven som består højbede, der danner et hyggeligt rum mellem platantræerne samt store bede med humle. Her plantes de sidste af i alt 22 forskellige planter.
Hængekøjehaven, DTU Lyngby Campus. Foto: Bax Lindhardt/Kontraframe
Hængekøjehaven. Foto: Bax Lindhardt/Kontraframe